¿Qué es la Parmentier?

Què és la Parmentier?

La parmentier és un plat francès tradicional que porta el nom d'Antoine-Augustin Parmentier, un científic agrícola i botànic francès que va popularitzar el consum de la patata a França durant el segle XVIII. Aquesta recepta és una de les moltes creacions culinàries que se li atribueixen a Parmentier, i és una forma deliciosa d'utilitzar la patata d'una manera senzilla però satisfactòria.

La recepta de la parmentier és bastant simple i es pot fer amb ingredients bàsics que es troben en la majoria de les cuines. Els ingredients principals són puré de patates, carn picada i ceba. El puré de patates s'estén en la base d'una cassola, i es cobreix amb una capa de carn picada i ceba. Després es torna a cobrir amb una capa de puré de patates i s'enforna en el forn fins que estigui daurat i cruixent per damunt.

Una variant popular de la recepta és la parmentier d'ànec, que utilitza carn d'ànec en lloc de carn picada. La carn d'ànec es cuina lentament en el seu propi greix fins que estigui tendra i sucosa, i després s'esmicola i es barreja amb ceba i all per a donar-li sabor. El puré de patates es fa de la mateixa manera que en la recepta original, i es col·loca damunt de la mescla d'ànec per a crear una capa cruixent i deliciosa.

La parmentier és un plat senzill però reconfortant que és perfecte per a qualsevol època de l'any. És fàcil de fer i es pot adaptar a diferents gustos i preferències dietètiques. Per exemple, es pot fer amb carn de cap de bestiar, pollastre o porc en lloc de carn d'ànec, o es pot fer amb una versió vegetariana utilitzant una mescla de xampinyons i ceba en lloc de carn.

La parmentier és un exemple de com la cuina francesa utilitza ingredients bàsics per a crear plats saborosos i reconfortants. És un plat que ha resistit la prova del temps i que continua sent popular a tot el món avui dia. Si mai has provat la parmentier, no saps el que t'estàs perdent! És un deliciós menjar reconfortant que segurament t'encantarà.

Pots provar-la en aquest magnífic Pulled Pork
Tornar al blog

Deixa un comentari

Tingues en compte que els comentaris han d'aprovar-se abans que es publiquin.